Înscriere la cursul online gratuit – Limba Engleză pentru Educaţia mediatică

05-06-17 admin 0 comment

Ambasada SUA în Republica Moldova, Academia de Inovare şi Schimbare prin Educaţie anunţă înscrierea la cursul gratuit online: Limba Engleză pentru educaţie mediatică. Cursul se va desfăşura în perioada 3 aprilie— 7 mai 2017.

Oricine se poate înscrie pentru a beneficia de acest curs gratuit în limba engleză: elevi, studenţi, cadre didactice, jurnalişti, bibliotecari, experţi din domeniul ONG şi membri ai societăţii civile din Chişinău, Cantemir, Cahul, Bălţi, Comrat, Ungheni, Orhei, Tiraspol, Taraclia, Ştefan-Vodă, Anenii-Noi şi Soroca, indiferent de vârstă, gen, etnie, etc.

Candidaţii trebuie să posede un nivel mediu de cunoaştere a limbii engleze, care le va permite să parcurgă cu succes toate modulele incluse în curs. La finele cursului, participanţii vor primi un certificat de absolvire din partea Universităţii din Pennsylvania.

Cei interesaţi de această oportunitate  sunt invitaţi să completeze  FORMULARUL DE ÎNSCRIERE până la 27 martie, 2017.Cursul online „Media Literacy Massive Open Online Course”, care durează 5 săptămâni, a fost elaborat de către experţii de la Universitatea din Pensilvania şi reprezintă o iniţiativă diplomatică de nivel înalt finanţată de către Departamentul de Stat SUA.

Cursul este destinat vorbitorilor non-nativi care sunt interesaţi să-şi îmbogăţească cunoştinţele de limba engleză şi să afle mai multe despre cultura mediatică din SUA. Pe lângă dezvoltarea abilităţilor lingvistice în limba engleză, participanţii vor explora diferite tipuri de mass-media, cum ar fi blogurile, televiziunea, ziarele şi reţelele sociale şi vor dezvolta o înţelegere mai largă a rolului pe care mass-media îl joacă în viaţa noastră.

Cursanţii înregistraţi vor beneficia de ghidare din partea celor 12 facilitatori selectaţi din fiecare regiune ţintă. Facilitatorii vor organiza sesiuni de instruire de două ori pe săptămână, iar cursanţii vor primi suportul necesar pentru a absolvi cu succes acest curs online.

La finele proiectului, în luna iulie, 60 dintre cei mai activi cursanţi vor participa la evenimentul de totalizare: Conferinţa „Integrating Media Literacy in Moldovan Curricula based on the MOOC Model”, care va fi organizată la Chişinău.Leave a reply