Metodă inedită de studiere a limbii engleze

18-06-17 admin 0 comment

Aproape o sută de studenţi şi elevi din întreaga ţară învaţă engleza altfel. Tinerii se implică activ în acţiuni de voluntariat, după care realizează filmuleţe, cu subtitrare în limba engleză. Metoda nouă de instruire este una care dă roade, spun studenţii, deoarece în timp record au învăţat să se exprime fluent în această limbă, relatează Mesager.
Filmuleţele de scurt metraj, realizate în română și subtitrate în engleză reflectă impactul implicării tinerilor din mai multe raioane ale ţării în activități de voluntariat. Participanţii la acest exerciţiu spun că limba engleza le deschide noi orizonturi.

picts

În proiect au fost implicaţi şi voluntari americani care i-au consiliat pe colegii lor   moldoveni. „Engleza oferă oportunităţi noi pentru toţi, iar moldovenii, în doi ani   de experienţă aici, mi-au demonstrat că au această dorinţă. Predau această      limbă  18 ore pe săptămână în Iargara şi progresele elevilor sunt uimitoare”, a  spus unul  dintre voluntari.

 

Proiectul a fost coordonat de către Academia de Inovare și Schimbare prin Educație, care este filiala națională a celei mai mari rețele de școli de pe glob, ce utilizează tehnologiile moderne de instruire.

„Elevii noştri s-au implicat în ajutarea bătrânilor, activităţi de reciclare, au fost şi ei profesori pentru alţi membri ai comunităţii, după care la orele de engleză ne-au povestit despre experienţa lor”, a menționat președinta Academia de Inovare și Schimbare prin Educație, Daniela Munca-Aftenev.

Proiectul este susţinut de Biroul de Parteneriat dintre Carolina de Nord și Republica Moldova și Ambasada SUA în ţara noastră.Leave a reply