Serviciul de bibliotecă pentru o carieră de succes iCAN

13-07-17 admin 0 comment

Proiectul își propune să stabilească un parteneriat durabil între bibliotecile publice din Chișinău, Cahul, Telenești, Căușeni, Ceadîr-Lunga, Orhei, Bălți, Academia de Inovare și Schimbare prin Educație (AISE), Agenția Națională de Ocupare a Forței de Muncă și angajatorii din regiunile țintă, prin crearea unui serviciu digital nou care corespunde domeniului prioritar ”bunăstare economică și angajare în câmpul muncii prin educarea tinerilor și adulților” (Agenda 2030 pentru Dezvoltare Durabilă a Națiunilor Unite).

Participanții la acest proiect sunt bibliotecarii care reprezintă un Centru de Excelență.DSC_1036Spre exemplu bibliotecarii din B.M. „B.P.Hasdeu” Violeta Glupari și Maria Burcovschi, participă din partea Centrului Național de Excelență Profesională pentru bibliotecari.

În cadrul noului serviciu digital de instruire va fi elaborat un curriculum în domeniul educației de carieră, care va fi pilotat în cadrul unui curs online tip MOOC (curs online gratuit deschis) adresat utilizatorilor în scopul familiarizării lor cu informații utile pentru angajarea ulterioară în câmpul muncii și pentru a corespunde cerințelor angajatorilor în materie de competențe digitale.

Bibliotecarii din regiunile țintă vor lucra în echipă cu experții și moderatorii AISE pentru a învăța cum să modereze cursul online prin intermediul sesiunilor de instruire axate pe digitalizarea forței de muncă și astfel vor deveni facilitatori virtuali ai acestui nou serviciu de bibliotecă.Leave a reply